NHL Stenden Hogeschool Academie Technology & Innovation

NHL Stenden Hogeschool zoekt per 1 september voor de academie Technology and Innovation, opleiding Civiele Techniek een

Docent Civiele Techniek

0,4 fte (andere omvang bespreekbaar)

Wil jij direct bijdragen aan de kwaliteit van het technisch onderwijs in Noord-Nederland? En aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld? En wil jij jouw kennis en ervaring in de werkvoorbereiding en uitvoering graag overbrengen op studenten? Als Docent Civiele techniek bij NHL Stenden Hogeschool ligt die uitdaging voor je klaar.

Wie zoeken wij
De opleiding Civiele Techniek zoekt een nieuwe docent civiele techniek voor vakken en projecten waarin Civiele Kunstwerken centraal staan. Heb jij de kennis en ervaring in huis voor het ontwerpen van bruggen, sluizen, gemalen, waterkeringen, tunnels en aquaducten en zou je dit graag willen delen met jonge nieuwsgierige studenten dan zijn wij op zoek naar jou. 

We zijn op zoek naar een Docent Civiele Techniek die qua karakter, motivatie en visie bij ons past en breed meedenkt in de opzet van de opleiding. Daarnaast heeft onze ideale kandidaat ervaring met

  • Ontwerpmethodieken zoals Systems Engineering;.
  • Functioneel/technisch ontwerp civiele kunstwerken.
  • Vaardig met ontwerptools zoals relatics, revit, dynamo etc..
  • Parametrisch ontwerpen.
  • Basisvaardigheden programmeren.
  • Basis constructief ontwerp, beton, staal hout.

 Als Docent Civiele Techniek

  • Is het uitvoeren van onderwijs binnen de opleiding jouw kerntaak.
  • Coach je studenten tijdens hun studieloopbaan en begeleid en beoordeel je hun opdrachten. Daarnaast begeleid je studenten tijdens hun afstuderen.
  • Lever je, vanuit jouw deskundigheid, een bijdrage aan de ontwikkeling van vernieuwende onderwijsprogramma’s voor de opleiding Civiele Techniek. Dit doe je onder andere in samenwerking met het werkveld.
  • Heb je een verbindende rol tussen de academie, de hogeschool en het werkveld.

Als je docent wordt op NHL Stenden beschik je over

  • Een afgeronde relevante masteropleiding. Heb je een afgeronde hbo-opleiding en de ambitie om in de toekomst een master te behalen? Ook dan gaan we graag met je in gesprek.
  • Een open communicatieve houding om beschikbaar en benaderbaar te zijn voor studenten om hun te helpen met hun vraagstukken en studieloopbaan.
  • Een onderzoekende houding en geïnteresseerd in innovaties en actualiteit van de techniek.
  • Een basiskwalificatie didactische bekwaamheid (BDB) of bereid is deze te behalen.

Herken jij jezelf in bovengenoemde punten? Dan zou jij zomaar eens onze Docent Civiele Techniek kunnen zijn.

Met wie en voor wie werk je
Binnen onze Academie Technology & Innovation verzorgt de afdeling Built Environment de voltijd hbo-bacheloropleidingen Bouwkunde, Civiele techniek en Ruimtelijke ontwikkeling. De opleidingen hebben een eigen onderwijsprogramma, maar werken op verschillende momenten samen aan projecten binnen de bebouwde omgeving.
De opleiding Civiele Techniek kiest voor praktijkgericht onderwijs met aandacht voor de kennis, vaardigheden en beroepshouding die de startende professional nodig heeft. De opleiding borgt op diverse manieren de hechte relatie met het werkveld. Onder andere door te werken aan uitdagende praktijkopdrachten, maar ook door ontwikkelingen in de bouw vroegtijdig te signaleren en te verwerken in het onderwijs.
Het team Civiele Techniek bestaat uit zeer betrokken en kundige docenten, veel zijn ook werkzaam in de bouwpraktijk. Samen vertegenwoordigen we een breed palet aan specialisaties.

Wat doe je zoal tijdens een werkdag

  • Je ontwikkelt in samenwerking met de praktijk realistische projecten waar studenten mee aan de slag gaan.
  • De theoretische kennis die nodig is om de projecten uit te kunnen voeren deel je in diverse lesvormen met de studenten.
  • Je stimuleert zelfstandig onderzoek en begeleidt studenten hierin.
  • je hebt veelvuldig overleg met je collega’s over de onderwijsprogramma’s.
  • je begeleidt een aantal studenten bij hun stages en afstuderen.
  • Je koppelt de kennis van de lectoraten aan jou onderwijs.

 Dit krijg je van ons

  • Als Docent Civiele Techniek heb je alle ruimte, mogelijkheden en vrijheid om jezelf verder te ontwikkelen. We investeren in je ontwikkeling en faciliteren je bij het behalen van de basiskwalificatie didactische bekwaamheid, indien je hier nog niet over beschikt.
  • Een goed salaris van maximaal € 5.936,77 (schaal 11 cao HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking.
  • 8% vakantiegeld.
  • 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Pensioenregeling via het ABP.
  • Een werkplek met gezellige en inspirerende collega’s.
  • De mogelijkheid om gratis te sporten bij onze overburen.
  • Een contract voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hebben we de intentie om dit tijdelijke dienstverband om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij NHL Stenden Hogeschool? Heb jij de energie en kennis die we zoeken? Twijfel dan niet en solliciteer bij ons als Docent Civiele Techniek. 

De kracht van NHL Stenden
Onze hogeschool is sterk verankerd in de regio met een ‘global netwerk approach’. Op onze vestigingen en met ons wereldwijde partnernetwerk zijn we altijd op zoek naar vernieuwende methoden en manieren om werkveld, onderwijs en onderzoek met elkaar te verbinden. Studenten, docenten en onderzoekers werken in kleine teams aan real-life vraagstukken en toetsen hun innovatieve ideeën in de praktijk. Ons onderwijs sluit aan bij de actuele ontwikkelingen in het werkveld. Regionaal, nationaal en internationaal.  
De toekomst vraagt om ondernemende en vindingrijke professionals, die hun kennis omzetten in innovatieve oplossingen. Die met een doordachte visie verder kijken dan hun eigen vakgebied en durven te doen.  
Dat is de kracht van NHL Stenden; in een steeds sneller veranderende wereld maken onze mensen het onmogelijke mogelijk. 

Reageren
Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent Civiele Techniek die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV (in één bestand) uiterlijk 7 mei 2024 via de sollicitatieknop t.a.v. Cornelis Wartena, teamleider team Bouwkunde, Civiele Techniek en Ruimtelijke Ontwikkeling onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 3328 ATI.

Procedure
Je kunt tot en met 7 mei 2024 reageren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 21 en 22.
Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geplaatst, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Vragen?
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Freark van der Sluis (Opleidingscoördinator Civiele Techniek) op telefoonnummer 06-28317195 of via de mail: freark.van.der.sluis@nhlstenden.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Regio:

  • Friesland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

7-5-2024

Startdatum:

1 september 2024

Locatie:

Leeuwarden

Contactpersonen:

Freark van der Sluis

mobiel: +31 628317195

Bedrijfspagina:

http://www.nhlstenden.com

Kantooradres:

Rengerslaan 8-10 8917DD Leeuwarden