NHL Stenden Hogeschool Academie Technology & Innovation

NHL Stenden Hogeschool zoekt per direct voor de academie Technology and Innovation, opleidingscluster Life Sciences & Technology (LS&T) locatie Leeuwarden (Agora 1) een

Docent Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

0,8 – 1,0 fte in overleg

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld? 

Wie zoeken we
We zoeken een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek om ons team te versterken in verband met de ontwikkeling van een nieuw curriculum.

Wat ga je doen
Tijdens de opleiding ontwikkelt de student zich tot innovatieve professional. Jouw rol als docent is studenten te begeleiden tijdens deze ontwikkeling. Je verzorgt onderwijs binnen de bacheloropleidingen van Life Sciences & Technology: Biotechnologie en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Dit onderwijs bestaat uit het geven van hoorcolleges, werkcolleges en het begeleiden van projecten zowel in het proces als op het laboratorium. Daarnaast begeleid je studenten tijdens hun stage en afstuderen en bij het doen van praktijkgericht onderzoek. Je begint met bestaand onderwijsmateriaal en het overnemen van vakken van collega’s die vrijgespeeld moeten worden voor de ontwikkeling van een nieuw curriculum. Tot de zomer is er tijd om in te werken, vanaf september verzorg je het overgedragen onderwijs zelfstandig. Op de middellange termijn bekijken we welke rol je zelf kan invullen in de ontwikkeling van het nieuwe onderwijs en in de activiteiten van het resultaatverantwoordelijke team. Qua expertise zijn er verschillende opties om het team aan te vullen met jouw eigen werkervaring. Bij voorkeur zoeken we iemand die kennis en ervaring meebrengt uit het medisch biologische werkveld en is in te zetten bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Hierbij valt te denken aan moleculaire biologie, celbiologie, klinische chemie of biochemie.

We gaan de komende jaren ook investeren in nieuwe vormen van onderwijs in het kader van “Leven Lang Ontwikkelen” en willen naast het voltijd bachelor onderwijs een aanbod creëren voor werkenden (na- en bijscholing) en andere doelgroepen (bijvoorbeeld door internationalisering). Als jij, naast het lesgeven in de bacheloropleidingen, aan deze ontwikkelingen een bijdrage kan leveren, is de kans groter dat er een plek voor je is voor de lange termijn.

Profielschets

  • Je hebt een relevante, inhoudelijke masteropleiding passend bij de studierichting Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek.
  • Je hebt parate kennis van een één of meerdere van de vakgebieden die relevant zijn voor een biomedisch analist of -onderzoeker.  Ervaring met R, Python en/of Bash is een pré.
  • Je hebt een aantal jaren relevante werkervaring in het werkveld en/of onderwijs.
  • Je beschikt over didactische vaardigheden en hebt een goed beeld van de specifieke kenmerken van het hbo onderwijs.
  • Je bent in het bezit van de basiskwalificatie didactische bekwaamheid (BDB) of bent bereid deze te behalen;
  • Je bent geen individualist maar iemand die graag met een team zaken tot stand brengt.
  • Je bent oplossingsgericht en hebt een sterk ontwikkeld conceptueel vermogen.
  • Je kan je eigen werkzaamheden goed structureren in een dynamische omgeving .
  • Je herkent jezelf in de woorden: communicatief sterk, open minded, flexibel, stressbestendig, ondernemend en analytisch.
  • Je bent, zoals ons team formuleerde, een enthousiasteling die vol voor het onderwijs gaat en breed inzetbaar is!
  • Je bent bereid af en toe ook op onze locatie in Emmen te werken.

Wij bieden je
Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5.936,77 (schaal 11 CAO HBO)  bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is eerst voor de duur 1 jaar. Afhankelijk van de match in het team en de studentenaantallen is er perspectief op verlenging en op termijn een vaste aanstelling.

De kracht van NHL Stenden 
Onze hogeschool is sterk verankerd in de regio met een ‘global netwerk approach’. Op onze vestigingen en met ons wereldwijde partnernetwerk zijn we altijd op zoek naar vernieuwende methoden en manieren om werkveld, onderwijs en onderzoek met elkaar te verbinden. Studenten, docenten en onderzoekers werken in kleine teams aan real-life vraagstukken en toetsen hun innovatieve ideeën in de praktijk. Ons onderwijs sluit aan bij de actuele ontwikkelingen in het werkveld. Regionaal, nationaal en internationaal.  
De toekomst vraagt om ondernemende en vindingrijke professionals, die hun kennis omzetten in innovatieve oplossingen. Die met een doordachte visie verder kijken dan hun eigen vakgebied en durven te doen. 
Dat is de kracht van NHL Stenden; in een steeds sneller veranderende wereld maken onze mensen het onmogelijke mogelijk. 

Vanuit Life Sciences & Technology hebben we ook nauwe banden met de lectoraten Circular Plastics, Watertechnologie, Eiwittransitie en Veiligheid in de voedselketen. De studenten werken in co-creatie met de onderzoekers aan (onderzoeks)projecten met deze thema’s.

Bekijk onze opleidingsvideo’s voor een indruk van onze docenten, studenten en werk- en leeromgeving: Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek LWD

Reageren
Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV (in één document) via de sollicitatieknop t.a.v Femke Tamminga, Teamleider Life Sciences & Technology, onder vermelding van vacaturenummer 3320 ATI voor de vacature Docent Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek.

Procedure
Je kunt tot en met 13 mei 2024 reageren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 22 of 23 in Leeuwarden. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geplaatst. Medewerkers die op basis van het Life Sciences & Technology (LS&T) samenwerkingsverband tussen Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) en NHL Stenden Hogeschool werkzaam zijn bij de opleidingen van LS&T tellen ook mee als interne kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Vragen?
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Wardit Tigchelaar, Teamcoördinator, telefoonnummer 0628895228 (bij geen direct gehoor graag bericht achterlaten met terugbelverzoek).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Regio:

  • Friesland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

13-05-2024

Startdatum:

in overleg

Locatie:

Leeuwarden

Contactpersonen:

Wardit Tigchelaar

tel.: +31 628895228

Bedrijfspagina:

http://www.nhlstenden.com

Kantooradres:

Rengerslaan 8-10 8917DD Leeuwarden